L - V 9:00 - 17:00

0754 48 24 71

Emilia-Romagna

Emilia-Romagna

Emilia-Romagna este una dintre cele mai înstărite și dezvoltate regiuni din Europa. Aceasta se află în Nordul Italiei și are capitala la Bologna.

În ciuda dezvoltării industriale, regiunea se află printre primele când vine vorba de contribuție în agricultură, iar la o scurtă trecere în revistă, cei mai importanți producători de vin din regiune sunt cei de Sangiovese în Romagna, cei de Lambrusco din Emilia sau Modena și cei de Cagnina di Romagna, Gutturnio și Trebbiano din Piacenza.

Povestea Ca’ De’ Medici s-a conturat în paralel cu evoluția Lambrusco-ului. Încă de la apariția ei, la începutul anilor 1900, ferma Ca’ De’ Medici a fost administrată întotdeauna de aceeași familie, cea a fondatorului Remigio Medici, moștenirea culturii vinului transmițându-se din tată în fiu. În afară de Lambrusco, ferma produce și alte tipuri de spumante, cum ar fi Malvasia Dolce și un cupaj de Lambrusco și Cabernet – Oblio. Aici, sunt produse mai multe tipuri de Lambrusco: Dolce, S. Giacomo și Terra Calda. Ca’ De’ Medici produce 250.000 de sticle de vin într-un an. Instalațiile de ultimă oră au capacitatea de a stoca într-o stare perfectă cantități foarte mari de vin, până când acestea pot fi supuse procesului de efervescență. Principalul angajament al Ca’ De’ Medici este acela de a continua să investească în calitate cu ajutorul cercetării științifice constante cu privire la cele mai bune tehnologii de producție și având grija să selecteze cei mai buni struguri și cele mai bune regiuni pentru creșterea podgoriilor de Lambrusco.

http://www.cademedici.it/