L - V 9:00 - 17:00

0720 050 000

Campania

Campania

Campania este una din regiunile din partea de sud a Italiei, ce se întinde de-a lungul Mării Tireniene, de la gura de vărsare a râului Garigliano până la golful Policastro, fiind și zona cu cele mai multe apelațiuni DOCG. Cel mai cunoscut strugure este Aglianico, cu apelațiunea Taurasi DOCG, supranumit și Barolo al sudului, alți struguri importanți fiind Fiano di Avellino și Greco di Tufo.

Considerată cea mai veche cramă din Campania, cu o istorie continuă, Mastroberardino şi-a început activitatea undeva la începutul secolului al XVIII-lea, cu toate că pe etichete apare anul 1878. Astăzi, Mastroberardino exploatează aproximativ 320 de hectare de viţă de vie, împărţite în 12 domenii diferite, aflate în cele mai bune micro-terroiruri din Campania, la altitudini ridicate. Crama Mastroberardino se află în oraşul Atripalda, la est de Napoli, în provincia Avellino. Regiunea în care îşi desfăşoară activitatea este una relativ muntoasă, astfel că plantaţiile se află la altitudine ridicată. Principalul obiectiv al cramei este cultivarea şi realizarea de vinuri din soiuri tradiţionale, precum Aglianico, Falanghina, Greco, Fiano, Piedirosso şi Coda di Volpe, Fiano di Avellino, Greco di Tufo şi Taurasi aflându-se sub reglementările DOCG. Anual, crama produce aproximativ două milioane de sticle, care ajung în peste 60 de ţări, pieţe importante precum SUA, Germania, Japonia şi Marea Britanie.
Actualul preşedinte al companiei, Piero Mastroberardino, reprezentând cea de-a zecea generaţie de vinificatori, are ca principală filosofie de vinificare obţinerea de vinuri complexe, cu un potenţial ridicat de evoluţie în timp. În acelaşi timp, acesta vizează reflectarea în vinurile sale a terroir-ului din Campania, caracterizat de soluri vulcanice şi climatul caracteristic altitudinilor ridicate.

http://www.mastroberardino.com/