L - V 9:00 - 17:00

0720 050 000

Languedoc

Languedoc

Regiunea Languedoc se bucură de un climat cald, mediteraneean cu mult soare, veri călduroase cu multe zile peste 30 grade Celsius și ierni blânde, cu puțină ploaie. În consecință, în cei mai mulți ani condițiile sunt ideale pentru creșterea strugurilor, iar variția ia de la an la an este minoră. Cei mai întâlniți struguri sunt Grenache, Syrah, Carignan, Mourvedre și Cinsault pentru vin roșu. Chardonnay, Grenache Blanc, Grenache Gris și Sauvignon Blanc sunt folosiți pentru producerea vinurilor albe. Cele mai cunoscute apelațiuni sunt Languedoc, Minervois și Pic St Loup.

Anne Gros și Jean-Paul Tollot sunt doi producători și enologi cu experiență de peste 20 de ani în Burgundia. De altfel, soț și soție, împreună au început să producă vinuri de mare calitate în Cazelles, din regiunea Minervois din Sudul Franței. Familia Gros-Tollot împreună cu cei doi copii al lor, locuiesc și lucrează acum aici în cele mai multe weekenduri. Având în vedere experiența și cunoștințele celor doi, nu este de mirare că reușesc să producă vinuri diferite față de orice alte vinuri din Minervois sau chiar din Languedoc.

http://www.anne-gros.com/

Înfiinţată în 1930 de către 30 de vinificatori, cooperativa Les Vignerons de Fontes are astăzi peste 200 de membri, mândri de terroir-ul în care activează, cu soluri bazaltice, din şisturi şi argile calcaroase. Producţia anuală a acestei cooperative este de 40.000 de hectolitri, peste 60% din acest volum fiind reprezentat de vinuri rose, în special vinuri AOC. 
Situate în inima regiunii Langedoc, la poalele versantului sudic al munţilor Cevennes, viile din Fontes sunt răspândite pe un mozaic de terroir-uri. Plantaţiile, cultivate în terase, beneficiază de influenţa microclimatului de tip mediteraneean, ceea ce le permite să producă struguri de înaltă calitate. Vinificatorii din această cooperativă, respectând cutumele vinificării tradiţionale, produc vinuri generoase şi fructate, cu un bun potenţial de evoluţie în timp. Vânzările de vinuri au avut o creştere constantă în ultimii ani, printre pieţele de desfacere numărându-se nu numai ţările europene, dar şi Statele Unite şi Japonia.

http://www.les-vignerons-de-fontes.com/