L - V 9:00 - 17:00

0720 050 000

Winefit One

 

CE ESTE WINEFIT?

Winefit este un aparat multifunctional, ce permite servirea vinului la pahar cu ajutorul buteliilor de argon, fara a avea o limita a numarului de sticle deschise si tinute la pastrare. Acesta nu necesita instalatii exterioare si are avantajul major al dimensiunilor reduse.

DE CE ARGON?

Argonul, o componenta a aerului pe care il respiram, este folosit de zeci de ani de producatorii de vinuri, pentru a completa butoaiele cu vin in timpul procesului de fabricatie. Scopul introducerii acestuia intr-o sticla de vin proaspat deschisa este acela de a micsora expunerea vinului la oxigenul deja prezent in sticla, precum si de a impiedica o cantitate noua de oxigen sa patrunda in aceasta. Sistemele de pastrare a vinului folosesc in mod obisnuit azot, dioxid de carbon sau argon. Argonul, unul dintre gazele nobile, are un avantaj deosebit cand este folosit in acest scop, desi este mai scump. In primul rand, este extrem de stabil, nonreactiv, fara miros, culoare, gust si, foarte important, nu este toxic sau inflamabil. In al doilea rand, pentru ca este mai greu decat aerul, inlocuieste oxigenul din sticla, asigurand astfel un strat protector, nonreactiv, care se afla in contact direct cu vinul. Azotul este mai usor decat aerul, asadar nu poate asigura aceasta caracteristica importanta. In al treilea rand, argonul este mai putin solubil decat dioxidul de carbon si, astfel, elimina posibilitatea efervescentei sau aciditatii vinului si posibila indepartare a substantelor ce determina notele aromatice. Dioxidul de carbon poate de asemenea sa conduca la aparitia acidului carbonic in vin, facandu-l sa aiba un gust mai acid.

CALITATE PENTRU MAI MULT TIMP

Argon introdus in sticla face ca vinul sa-si pastreze intacte toate caracteristicile, aproape 5 saptamani. De fiecare data cand veti servi un pahar de vin, va avea calitatea unei sticle abia deschise.

VARIETATE PENTRU VINURILE LA PAHAR

Cu Winefit, veti putea servi cate tipuri de vin doriti, chiar si pe cele mai prestigioase, garantand faptul ca, pana la ultimul pahar, va veti bucura de calitatea vinului unei sticle abia deschise. Pentru a aprecia imediat cele mai cunoscute vinuri, Winefit este echipat cu un decantor exclusiv creat, un accesoriu ce permite aerarea vinului.

MANEVRARE USOARA PENTRU SCOATEREA DOPULUI 

Scoateti dopul unei sticle si introduceti capacul nostru de distributie, special conceput. Apoi, nu trebuie decat sa introduceti sticla in dispozitiv si sa apasati un buton. Aparatul va turna automat in pahar cantitatea prestabilita, iar argonul va inlocui cantitatea de vin din interiorul sticlei. Aparatul este acum pregatit sa sustina alte sticle la care se instaleaza capacul conceput special. Winefit va permite sa desfaceti si sa pastrati cate sticle doriti, mentinand calitatea vinului.

DIMENSIUNI REDUSE ALE APARATULUI 

Printre avantajele majore ale Winefit, una dintre cele mai importante este dimensiunea redusa a sistemului. Designul sau multifunctional a fost proiectat pentru a oferi un caracter compact maxim, eliminand orice tip de instalatie exterioara pentru argon. Pentru a tine vinul la pastrare in cele mai bune conditii, Winefit prezinta pentru prima data pe piata argonul. Aparatul este dotat cu un cilindru mic cu argon, ce se poate inlocui si care permite servirea la pahar a unui numar de pana la 50 de sticle cu vin. Winefit este un aparat versatil deoarece, cu ajutorul unui singur dispozitiv, se pot manevra un numar nelimitat de sticle.