L - V 9:00 - 17:00

0754 48 24 71

Știri

13
Sep
2018

Soldera şi cea mai pură formă a soiului Sangiovese

Gianfranco Soldera este considerat de criticii din întreaga lume un simbol al vinului italian, fiind asociat cu nume precum Giuseppe Quintarelli, Romano dal Forno, Giovani Conterno sau Bruno Giacosa. Acest lucru se datorează pionieratului făcut de Soldera în dezvoltarea “noului val” Brunello di Montalcino. În 1972, Soldera pune bazele cramei sale Case Basse, iar începând cu anii ’80 vinurile sale Brunello di Montalcino încep să primească recenzii excepţionale, însă cantitatea mică produsă îi blochează lui Soldera drumul spre celebritate. Vinurile sale devin “vinuri cult” odată cu...

Citește mai mult
6
Sep
2018

Billecart - Salmon celebrează 200 de ani de existenţă cu un vin excepţional

Cu ocazia celebrării a 200 de ani de existenţă, crama Maison Billecart - Salmon a lansat un cuvee special, ce va fi totodată şi subiectul principal al tuturor evenimentelor aniversare organizate în cursului acestui an, anunţă producătorul francez într-un comunicat de presă. Champagne Billecart – Salmon 200 este un asamblaj de vinuri obţinute de pe 8 parcele Grand Cru, din regiunile Montagne de Riems şi Cote de Blancs, vinuri excepţionale, de o “nobilă şi rară complexitate”, ce au fost atent selecţionate. Din acest vin au fost produse doar 1818 sticle Magnum, număr ce simbolizează anul...

Citește mai mult
19
Feb
2018

Champagne Agrapart, rock-starul din Cote des Blancs

Champagne Agrapart este un nume nu foarte cunoscut de marea masă a consumatorilor din întreaga lume, din cauza numărului mic de sticle produs (mai puţin de 100.000 anual) și bugetelor de marketing aproape inexistente. Pentru pasionaţi, însă, Agrapart este unul dintre “rock-starurile” din Champagne, considerat unul dintre cei mai buni “cultivatori”, una dintre cele şapte case din regiunea franceză cotate la “3 stele din 3” de către publicaţia La Revue de Vin de France, cea mai importantă din Hexagon, alături de nume precum Selosse, Egly Ouriet sau Krug....

Citește mai mult
13
Noi
2017

Mike Ratcliffe, nominalizat la titlul “Inovatorul anului” de către Wine Enthusiast

Managerul cramei sud-africane Warwick Estate, Mike Ratcliffe, a fost nominalizat la titlul “Inovatorul anului” de către publicaţia americană de profil Wine Enthusiast, câştigătorii celei de-a XVIII-a gale a evenimentului Annual Wine Star Awards urmând a fi anunţaţi la sfârşitul lunii ianuarie 2018. În fiecare an, Wine Enthusiast celebrează personalităţile şi companiile cu cele mai bune performanţe în domeniul vinului şi a băuturilor spirtoase, premiile anuale fiind împărţite în 16 categorii. Anul acesta, Mike Ratcliffe, omul...

Citește mai mult
2
Noi
2017

DueMani şi “producătorul” de staruri

Toate starurile din lumea aceasta, fie că vorbim despre muzică, cinema etc., au în spate un “producător”. El este cel care le netezeşte calea spre succes, care le şlefuieşte creaţiile pentru a impresiona diferite categorii de “consumatori”. În lumea vinului, aceşti “producători” se numesc “oeno-consultanţi”, iar Italia este una dintre ţările care, datorită şcolilor de profil dedicate, produce şi exportă astfel de consultanţi de succes. Fost rugbist profesionist, Luca D’Attoma este unul dintre cei mai renumiţi specialişti în...

Citește mai mult
18
Oct
2017

Vinurile Mastroberardino, răsplătite cu multe puncte Parker

Mai multe vinuri din portofoliul celei mai reprezentative crame din Campania, Mastroberardino, au fost răsplătite cu puncte Parker de editorii celebrei publicații Wine Advocate. În analiza realizată de Monica Larner, editor și degustător al revistei Wine Advocate, au intrat opt dintre vinurile cramei Mastroberardino, cinci dintre ele fiind apreciate peste pragul de 90 de puncte Parker. Cel mai bine punctat vin Mastroberardino a fost Radici Taurasi Riserva DOCG 2009, vin care a primit 95 de puncte Parker, caracterizat ca fiind...

Citește mai mult
17
Oct
2017

Angelo Gaja: Strategia “preţului cel mai mic” este defetistă şi dăunătoare!

Angelo Gaja, unul dintre producătorii exponenţiali ai Italiei, a lansat la sfârşitul lunii septembrie în mass-media italiană mai multe teme de dezbatere referitoare la schimbările din ultima vreme şi la evoluţia pieţei vinului atât în Italia, cât şi la nivel mondial. Celebrul vinificator trage câteva semnale de alarmă cu privire la modul în care consumatorii încep să perceapă vinul ca produs de larg consum, semnale care trebuie să îi oblige pe producători să adopte noi strategii de promovare şi marketing. Pe lângă semnalele de alarmă, Gaja propune şi câteva...

Citește mai mult
16
Oct
2017

Vinul Nicolas Catena Zapata, elogiat de revista Decanter

Numărul din luna octombrie al publicaţiei britanice Decanter aduce “sub lumina reflectoarelor” vinurile simbol ale Americii de Sud, Nicolas Catena Zapata fiind desemnat de editorii revistei vinul argentinian “cu cea mai mare influenţă”. “Expresia unică a terroirului este condiţia sine-qua-non a unui vin de legendă, alături de prestigiu, longevitate şi recunoaştere din partea pieţei internaţionale. Impunându-se prin puterea exemplului, Catena şi-a întărit poziţia de companie simbol a Argentinei mai ales datorită viziunii...

Citește mai mult
4
Oct
2017

Vinurile Klein Constantia, apreciate de Tim Atkin MW

Sapte dintre vinurile produse de Klein Constantia au fost cotate la peste 90 de puncte de celebrul critic de vinuri Tim Atkin MW, in timp ce Klein Constantia Vin de Constance 2014 a fost ales in topul celor mai bune 95 de vinuri sud-africane in 2017. Punctajele si descrierile vinurilor au aparut in publicatia anuala lansata de Tim Atkin, South African Report 2017, in cadrul careia criticul a punctat si descris peste 1.400 de vinuri sud-africane. Cel mai apreciat vin al cramei Klein...

Citește mai mult
28
Sep
2017

Paharele Riedel - revolutia perceptiei intr-o lume a aromelor

Cat de important este recipientul in care se degusta vinul?! O intrebare cat de poate de simpla, al carei raspuns poate fi la indemana oricui, indiferent ca este bautor de vin sau nu. Luati o bautura, orice tip de bautura, indiferent ca este cafea, ceai sau bautura racoritoare – si incercati-o din doua recipiente diferite: o cana normala din ceramica si un pahar de vin! Diferenta de senzatii si perceptii pe care le ofera cele doua recipiente este una incredibila, putand fi sesizata chiar si de catre cei mai putin sensibili la arome si gusturi. Imaginati-va...

Citește mai mult