L - V 9:00 - 17:00

0720 050 000

Ribera del Duero

Ribera del Duero

Vinurile produse in Ribera del Duero provin aproape exclusiv din struguri roșii. Albillo este singurul soi alb cultivat, însă vinurile albe de aici sunt destinate mai mult consumului local. Majoritatea producției este reprezentată de Tinto Fino (denumirea locală pentru Tempranillo), soiul roșu dominant în jumătatea nordică a peninsulei spaniole. De cele mai multe ori, însă nu este o regulă, Tinto Fino apare în asamblaje alături de Cabernet Sauvignon, Merlot și Malbec.

Vinul produs aici are potențial ridicat de învechire, pe fondul solului calcaros fiind foarte intens. Tehnicile de vinificare utilizate sunt extrem de complexe. 

Vinurile etichetate "Crianza" apar pe piață după 2 ani de la producție, având 12 luni de învechire în stejar. Vinurile "Reserva” apar pe piață după cel puțin 3 ani de la producție, având cel puțin 12 luni de învechire în stejar, pe când vinurile "Gran Reserva" apar pe piață după 5 ani de la producție, având 24 de luni de învechire în stejar.

Enologul danez Peter Sisseck, care deține și proprietatea Hacienda Monasterio din Pesquera de Duero, a înființat în 1995 Dominio de Pingus. Acesta a declarat la un moment dat că "Vițele de vie de pe parcele mele sunt foarte vechi. Nu au fost niciodată fertilizate sau tratate cu pesticide, iar totul crește ghidându-se după sistemul tradițional „en vaso”. Sunt perfecte!”

Robert Parker spune despre primul Pingus din recolta anului 1995 că este unul dintre cele mai mari și cele mai incitante vinuri pe care le-a degustat. Prima producție, foarte limitată, de doar 325 de cutii, a avut un preț inițial de 200 dolari per sticlă, iar vinul a devenit și mai rar atunci când, în noiembrie 1997, nava care transporta o comandă de 75 de cutii pentru continentul american a dispărut în Oceanul Atlantic. Naufragiul a dus la o reacție dramatică pe piața americană de vinuri, prețul ajungând la 495 dolari per sticlă.

http://www.riberaruedawine.com/shop-wines/wineries/dominio-de-pingus-422/