L - V 9:00 - 17:00

0720 050 000

Trentino Alto-Adige

Trentino Alto-Adige

Cea mai nordică regiune a Italiei este extrem de muntoasă și doar 15% din suprafața poate fi cultivată (în valea râului Adige). Este o regiune autonomă din punct de vedere politic, iar pe etichetă se găsesc în general, atât denumirile în germană, cât și în italiană. Vinurile roșii provin din strugurii Schiava și Lagrein, iar cele albe, foarte aromate, din Pinot Grigio, Traminer Aromatico și Pinot Bianco.

 

Elena Walch este un cunoscut producător de vinuri din Alto Adige, o afacere de familie care se bucură de succes internațional, fiind parte a elitei producătoare de vin din Italia. încurajând calitatea și inovația, Elena Walch s-a aflat în fruntea revoluției calității din Alto Adige, primind recunoaștere pe plan local și internațional pentru efortul depus în acest sens. Filosofia afacerii sale e dedicată terroirului, ideii că fiecare vin ar trebui să fie o expresie individuală a solului, climatului, a tuturor condițiilor de cultivare a viței de vie, iar acest lucru trebuie menținut în conformitate cu principiile sustenabilității și transmis mai departe generațiilor următoare. Elena Walch, fost arhitect, a devenit producător de vin în 1985, după ce s-a căsătorit într-una dintre cele mai vechi familii de vinificatori din Tramin. Moșiile pitorești de la Castel Ringberg și Kastelaz reprezintă punctul central al podgoriilor producătorului Elena Walch, ale cărui terenuri însumează acum 55 de hectare. Sustenabilitatea fiind una dintre valorile de bază după care se ghidează, vinurile reflectă diferitele terroiruri din care provin. Având ca țel producerea unor vinuri de cea mai înaltă calitate, Elena Walch a primit mai multe distincții naționale și internaționale. 

http://www.elenawalch.com/en/

Mezzacorona este localizată la poalele maiestuoșilor Dolomiti Italieni. Viile sale, la care se folosește metoda de tăiere și conducere pergolă, specifică regiunii, se întind de la Lacul Garda, până la poalele impunătorilor Dolomiti. O briză proaspătă și puternică bate dinspre cele peste 400 de lacuri și numeroșii ghețari ai munților din împrejurimi, care ajung până la peste 2.700 de metri. Datorită unui spectru de microclimate care se întinde de la cel mediteranean, la cel alpin și profitând de o experiență de peste un secol în vinificare, Mezzacorona a plantat diferite soiuri de viță de vie în zonele cele mai potrivite pentru fiecare dintre acestea, permițându-le să-și etaleze aromele terroirului propriu. Dispunând de aparatură de ultimă oră și tehnici moderne de vinificare, Mezzacorona oferă consumatorului final vinuri monovarietale caracterizate de eleganță vie și de caracterul crocant tipic Dolomitilor Italieni. Pinot Grigio și Chardonnay sunt soiurile dominante în Dolomiti, iar Mezzacorona este cel mai mare producător italian de vinuri din aceste două soiuri. Vinurile Castel Firmian și-au luat numele de la un castel din secolul al XV-lea, situat deasupra câmpiei Rotaliano din Trentino. Crama Mezzacorona primește în mod constant aprecieri extrem de bune și este renumită pentru calitatea pe care o livrează recoltă după recoltă.

http://www.mezzacorona.it/

Poveste adevărată sau legendă, numele Rotari derivă de la regele longobard Rotari, care a luptat într-una dintre cele mai importante bătălii de-a lungul văilor acestei regiuni, pentru cucerirea Italiei, și a făcut istorie cu faimosul său „Edict al lui Rotari”, o carte despre regulile vinificării. Crama Rotari este bijuteria Grupului Mezzacorona, fiind unul dintre cei mai importanți producători de vin spumant prin metoda clasică din Italia. O cramă modernă, aflată în perfectă simbioză cu mediul înconjurător, a fost construită ca un omagiu adus spațiului inițial. Clădirea în sine reflectă și respectă pământul pe care a fost contruită. Acoperișul cramei este ondulat, ca un ecou al formei ondulate a podgoriilor, formă dată de folosirea metodei de tăiere pergolă trentină. Vântul rece, climatul montan, influența munților în nord și a Lacului Garda în sud și diferențele mari de temperatură, toate acestea indică un mediu adecvat în special cultivării soiurilor de struguri care stau la baza Rotari: Chardonnay și Pinot Noir. Maturarea pe drojdii practicată de Rotari durează minimum 24 de luni, la sfârșitul cărora rezultă un vin spumant care este în același timp un aperitiv excelent și un bun companion pentru preparatele bucătăriei italiene și internaționale. Corpolent și crocant, cu arome de pâine din grâu și mere Golden Delicious, Rotari primește aprecieri pozitive în mod constant, fiind recunoscut pentru calitatea pe care o dovedește an după an.

http://www.rotari.it/en-us

Fondată în 1848, Crama Tiefenbrunner Schlosskellerei Turmhof a fost denumită după vechiul castel care găzduiește familia Tiefenbrunner. Crama este localizată în Entiklar, un cătun care aparține de orașul Kurtatsch din provincia Bozen - Tirolul de Sud, în Alpii Italieni. Herbert Tiefenbrunner și fiul său, Christof, sunt experți în producerea de vin, menținând un control total asupra tuturor operațiunilor, de la cules, până la procesul de vinificare. Sunt produse aproximativ 750.000 de sticle pe an, dintre care 70% de vin alb, iar restul de 30% de vin roșu. Podgoriile Tiefenbrunner sunt localizate de-a lungul Südtiroler Weinstrasse, Drumul Vinului din Tirolul de Sud, într-una dintre cele mai frumoase zone viticole din Alto Adige. Viile sunt crescute mai ales pe versanții munților din jurul Castelului Turmhof, dar o parte dintre ele sunt localizate și în zonele mai joase ale văii. Pantele orientate spre sud și solurile fertile argilo-nisipoase reprezintă cel mai bun mediu pentru producerea unor vinuri de cea mai înaltă calitate. Climatul mediteranean, cu ploi moderate și vânt rece în timpul serii, este caracterizat de diferențele mari de temperatură dintre zi și noapte, asigurând astfel condițiile ideale pentru coacerea strugurilor.

http://www.tiefenbrunner.com/en/