L - V 9:00 - 17:00

0720 050 000

Stellenbosch

Stellenbosch

Regiunea (districtul Stellenbosch) este cea mai renumită regiune viticolă din Africa de Sud. Este zona din care provin cele mai cunoscute vinuri fine din Africa și locul în care se găsesc cele mai multe crame de calitate din țară. Climatul este ideal cu suficientă ploaie iarna, iar verile nu sunt foarte călduroase mulțumită vânturilor răcoroase care bat dinspre ocean și dinspre munți. Cele mai întâlnite soiuri de struguri sunt Pinotage (hibrid între Pinot Noir și Cinsault), Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah, care se regăsesc de cele mai multe ori asamblate între ele. În zonele mai răcoroase se produce Chenin Blanc, Sauvignon Blanc și Chardonnay.

Anwilka Vineyard a început ca un proiect joint-venture între Bruno Prats, fost proprietar al Chateau Cos d’Estournel, Hubert de Bouard de Laforest, coproprietar al domeniului. Chateau Angelus și sud-africanul Lowell Jooste, proprietar al cramei Klein Constantia. Domeniul Anwilka Vineyard, aflat la 7 km de ocean, în cea mai bună regiune din Stelltenbosch, Helderberg, a fost achiziționat la sfârșitul anilor ’90, imediat după achiziție demarându-se un amplu program de replantări pe 40 de hectare, vizate fiind soiurile Cabernet Sauvignon, Shiraz și Merlot. Stellenbosch este recunoscut ca fiind o zonă ideală pentru vinurile roșii, influența maritimă asigurând o calitate foarte bună a strugurilor.

În mai 2015, Anwilka Vineyards a fuzionat cu Klein Constantia după ce a fost achiziționată de Zdenek Bakala și Charles Harman. De Bouard și Prats au rămas în noua companie ca acționari minoritari, iar Jooste a devenit membru al echipei de conducere, fără funcție executivă. Filosofia proprietarilor este aceea de a nu face niciun fel de rabat de la calitate, acest lucru reflectându-se în investițiile făcute în modernizarea facilităților de vinificare. Vinurile produse aici poartă amprenta și influența bordeleză, impuse de primii proprietari Anwilka.

http://www.kleinconstantia.com/our-farm/anwilka/

Warwick este afacerea deținută și condusă de familia Ratcliffe, directorul Michael Ratcliffe fiind cea de a III-a generație a acestora. Din 1771 până în 1902, Warwick a fost cunoscut sub numele de proprietatea "De Goede Sukses”. După războiul Anglo-Boer care s-a încheiat în 1902, colonelul William Alexander Gordon, ofițer comandant al regimentului Warwickshire, cumpără ferma istorică și o redenumește "Warwick", ca un tribut adus regimentului său.

Stan Ratcliffe cumpără domeniul pe 1 aprilie 1964 și, împreună cu soția sa Norma, înteleg potențialul extraordinar al zonei, în special pentru plantarea Cabernet Sauvignonului. În 1984, a fost lansat primul Cabernet Sauvignon al cramei, numit La Femme Blue, iar în 1986 s-a lansat Warwick Trilogy (Trilogia Warwick), un vin în stil bordelez, care foarte repede a devenit un vin reprezentativ pentru industria vinului din Africa de Sud.

http://www.warwickwine.com/