Eve Riedel – formele senzuale ale decantării vinului

Eve Riedel – formele senzuale ale decantării vinului

Producătorul Riedel The Wineglass Company s-a consacrat la nivel mondial datorită inovaţiilor privind forma paharelor de vin, reuşind să le transforme din simple accesorii în elemente esenţiale ale experienţei senzoriale. Pentru a completa această experienţă, Riedel propune şi o paletă extrem de variată de decantoare, cu forme şi funcţii cât mai variate. Unul dintre aceste decantoare este Riedel Eve, o capodoperă în sticlă pentru realizarea căreia este nevoie de cinci persoane.

Forma şerpuită a decantorului Eve Riedel întruchipează silueta unui şarpe cobra, pe lângă apariţia seducătoare acesta venind şi cu un plus în privinţa funcţionalităţii. Datorită designului, vinul turnat are o suprafaţă de două ori mai mare de aerare, comparativ cu un decantor normal. Servirea vinului din decantorul Eve necesită o rotire a acestuia pe verticală cu 360 de grade, în urma acestei mişcări vinul fiind adus din camera de aerare, într-un spaţiu de servire. În timpul manipulării decantorului, vinul are parte de un plus de aerare, gâtul său lung permiţând servirea chiar şi la mesele mai aglomerate. Eve Riedel a fost realizat după designului lui Maximilian Riedel, CEO-ul companiei, în 2008, reprezentând un tribut adus bunicii sale, Eva Riedel.

 

image

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
FB data